29 Sep 2020

Družina, kako si? [''Kako si?'' Maribor]

Študentje psihologije v Mariboru tudi letos za vas pripravljamo dogajanje v sklopu projekta »Kako si?« Maribor.

»Kako si?« je enotedenski projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti duševnega zdravja, ki poteka ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, 10. oktobra.

Letošnji projekt »Družina, kako si?« bo z vidika duševnega zdravja v ospredje postavil družinsko tematiko. Skozi kratka predavanja, ogledom filma in strokovno okroglo mizo se bomo posvetili predvsem sodobni družini in njenim izzivom v današnji družbi, navsezadnje pa kakšnen vpliv ima družina v vsakdanji skrbi za duševno zdravje.

Dogajanje se bo odvijalo med 6. in 8. oktobrom 2020.

PROGRAM: 
Torek, 6. oktober
Teden duševnega zdravja bomo pričeli z nizom kratkih predavanj o družini skupine Dosjeji Ψ, ki deluje v okviru Društva študentov psihologije Maribor.
Več o dogodku: https://bit.ly/3i8aTfp

Sreda, 7. oktober
Sreda bo posvečena filmskemu večeru. Ogledali si bomo film z družinsko tematiko, ogledu pa ne bo manjkalo niti prigrizkov.
Več o dogodku: https://bit.ly/3kUzgz0

Četrtek, 8. oktober
Dogajanje bomo zaključili z okroglo mizo o sodobni družini, na kateri se nam bodo pridružili gostje iz bližnje okolice, ki se v okviru svoje kariere vsakodnevno srečujejo z družinami in družinsko problematiko.
Več o dogodku: https://bit.ly/2S2Warl

Vljudno vabljeni!
_____________

Vsi dogodki bodo organizirani v skladu s priporočili NIJZ o preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki vključujejo varnostno razdaljo, razkuževanje in vodenje seznama udeležencev. Bodimo odgovorni!
O kakršnihkoli spremembah zaradi poslabšanja epidemiološke slike boste pravočasno obveščeni. Trudili se bomo omogočiti tako strokovne kot varne dogodke, od katerih boste odnesli le novo znanje.